Pokec se Zdenkou

„Promiň, měla jsem pokec se Zdenkou  a Ditou Přikrylovou“, omlouvá se mi kamarádka ve dveřích. „Pokec, teď v šest hodin ráno?“, divím se. Vždyť Lucka ani nevypadá na to, že stihla ranní hygienu, natož aby se vypravila s kamarády na kávičku.  „Pojď!“, vtáhne mě do dveří Lucka, „všechno ti vysvětlím“.

I vy můžete mít pokec se zajímavými hosty a to přitom nemusíte vylézt ani z postele. Díky oblíbené formě podcastu přijde Zdeňka se svým Zdenčiným pokecem a spousty zajímavých lidí k vám. A je jedno, jestli zrovna řídíte automobil nebo okopáváte zahrádku. Podcasty plné inspirujících příběhů jsou tak ideální formou pro uspěchaný den. Dnes položíme pár otázek paní Zdeňce, která žádný pokec nikdy nevynechá.

Jak jste přišla na nápad vytvořit projekt Zdenčin pokec?

V mé profesi koučky a trenérky slýchám mnoho zajímavých příběhů, a protože vím, že příběhy táhnou a motivují, přemýšlela jsem, jak toto poslat dál. Díky Zdenčině pokecu si každý může vyslechnout příběh změny a úspěchu a možná se v některém z hostů i pozná. Řekne si aha, Magdaléna Zemanová si otevřela vlastní recordshop a stala se z ní Vinylová královna, možná bych mohl zkusit rozjet vlastní pekárnu…a o to jde.

Ráda pracujete s lidmi?

Ano, práce s lidmi je má profese. V ní se zaměřuji na změny. Změnu může udělat každý a rozhodně to nemusí být velký skok do neznáma. Já osobně preferuji metodu Kaizen, kdy ke změně docílíte pomocí malých krůčků. Právě hosté v mém podcastu za sebou změny mají. Pro mě a doufám, že i pro hosty bylo inspirující vyslechnout si příběh Lucie van Koten, která píše blog a je v tom dobrá nebo životní osud Marie Zemanové, která i přes drobný handicap nesedí v koutě a pomáhá jiným lidem nebo zajímavé povídání s Ivou Pekárkovou, která se krom jiného rozpovídala i o životě s partnerem z Nigérie.

Myslíte, že slyšet příběhy úspěšných lidí ostatní motivuje?

Rozhodně! Cílem projektu je lidi rozhýbat, donutit je k akci. Možná se jen obávají změny, možná mají strach z toho, že právě změna při uskutečnění jejich snu bude náročná a nepohodlná. A úplně stejně to měli i hosté ve Zdenčině pokecu. Když si pár podcastů poslechnete uvidíte, že žádný z nich nešel do změny suverénně a úspěch mu nespadl do klína. Hodně je tam zmiňované téma strachu a překonání sama sebe.

Takže úspěch souvisí se strachem?

Ano, úspěch souvisí s jeho překonáním. Většina mých hostů téma strachu zmiňuje. Vynikajícím příkladem je paní Ludmila Vráželová, která na sebe v podcastu prozradila, že permanentní strach prožívala a prožívá stále. Většinou je to ale právě ten strach, co ji posune dále. Respektive jeho překonání. Často v podcastech uslyšíte rady typu „hlavně se z toho nepředsposkládat“.

Komu doporučujete navštívit Zdenčin pokec?

Úplně všem, zejména těm, kteří touží po změně, ale dosud jim strach z ní nedovolil změnu uskutečnit. Chce to „zvednout zadek a jít“, to mimochodem také často uslyšíte v mých rozhovorech. Návod, jak poslouchat podcasty najdete přímo na webu. Využít můžete web, mobil, tablet či youtube.

zdenka-foto

A právě díky oblíbené formě podcastu je u nás v éteru Zdenka se svým Zdenčiným pokecem se spoustou zajímavých lidí. Podcasty plné inspirujících příběhů jsou tak ideální formou pro zpříjemnění času, který u nás trávíte. A je jedno, jestli zrovna čekáte svůj kurz nebo se vám po koučinku nechce hned domů. Tak i tak uslyšíte Zdenku 🙂

 

 

 

Komentáře